تخت روانچی‏: عمان یک همسایه قابل اعتماد و یک شریک اساسی است کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل: حملات آمریکا در کارائیب غیرقانونی است آمریکا به دنبال حملات هوایی به داخل خاک ونزوئلا طرح ترامپ برای ساخت یک سالن رقص جدید در کاخ سفید یورش صهیونیست‌ها به کرانه باختری/ شهادت یک جوان فلسطینی در رام‌الله هشدار سازمان ملل درباره خطر گسترش جنگ در سودان/ هیچ منطقه‌ای امن نیست فرد شماره ۲ تحریک طالبان پاکستان کشته شد واکنش عراقچی به دستور ترامپ مبنی بر از سرگیری آزمایش سلاح‌های هسته‌ای دیدار مقام ارشد انصارلله با تخت روانچی پاسخ جنبش انصارالله به تهدید اسرائیل کاتس: «اجازه نمی‌دهیم جنایتکار ما را تهدید کند» رایزنی تخت روانچی با وزیر خارجه عمان واکنش تهدیدآمیز مسکو به احیای آزمایش‌های اتمی آمریکا شی: درباره مسائل تجاری با آمریکا به اتفاق‌نظر رسیدیم مدودف: «پوزیدون» یک سلاح آخرالزمانی است طرح خاموش آنکارا برای تسلط بر آسیای میانه

واکنش کیسینجر به توافق ایران و عربستان

«هنری کیسینجر» وزیر خارجه پیشین و استراتژیست معروف آمریکایی توافق ایران و عربستان سعودی را تغییر اساسی در وضعیت و تحولات منطقه غرب آسیا خواند و گفت: سعودی‌ها اکنون با بازی آمریکا علیه چین به دنبال متعادل کردن امنیت خود هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۸ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 17
کد خبر: ۱۷۶۹۵۴

به گزارش راهبرد معاصر کیسینجر در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست گفته، تنش زدایی در خاورمیانه برای همه خوب است و اگر «شی جین‌پینگ» رئیس جمهوری چین نقشی در مهار ایران و اطمینان بخشی به ریاض بگیرد برایش آرزوی موفقیت می‌کند.

این استراتژیست آمریکایی اقدام دیپلماتیک چین در توافق میان تهران و ریاض را به نوعی مشابه سفر خودش به پکن در سال 1971 که وزیر خارجه آمریکا بود می‌داند. سفر کیسینجر به چین مقدمات سفر ریچارد نیکسون رئیس جمهوی پیشین ایالات متحده به چین و آغاز تنش زدایی در روابط دو کشور بود.

این دیپلمات اسبق آمریکایی تصریح کرد که ظهور پکن به عنوان یک میانجی صلح در دراز مدت مرجعیت دیپلماسی در نظام بین المللی را تغییر خواهد داد. وی تاکید کرد که ایالات متحده دیگر یک قدرت ضرور و تنها قدرتی که توان و قدرت کافی برای میانجیگری بین کشورها باشد نیست و چین اکنون سهم خود را در این زمینه طلب میکند.

کیسینجر با بیان اینکه چین در سالهای اخیر به دنبال مشارکت در نظم جدید جهانی است توضیح داد که توافق ایران و عربستان یک حرکت قابل توجه از سمت پکن برای ایفای چنین نقشی است.

هنری کیسینجر در ادامه مصاحبه خود تاکید کرد که این تغییرات، تصمیمات اسرائیل علیه ایران را نیز پیچیده می‌کند چرا اکنون هر اقدامی در غرب آسیا باید منافع پکن را هم در نظر بگیرد./فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار